upcycling

UPCYCLING


Wat is upcycling eigenlijk en hoe kun je meubels upcyclen? Upcycling is het proces om van iets ouds iets nieuws te maken: Mooi nieuw design door afgedankte materialen of voorwerpen te hergebruiken op een creatieve manier.

 

Upcycling is anders dan recycling, alhoewel het natuurlijk dicht bij elkaar ligt. Recycling is vooral een industrieel proces waarbij objecten, voorwerpen en materialen worden teruggebracht tot grondstoffen, terwijl het bij upcycling gaat om creatie, verniewing, verbetering, verandering.

 

Bij upcycling gaat het ook vrijwel altijd om handgemaakte unieke producten met een sterke persoonlijkheid & handtekening van de maker. Bij Pippi-Lotta worden oude versleten meubels ge-upcycled door de meubels daar waar nodig te repareren en er vervolgens een nieuw design aan toe te voegen. Meestal met verf, maar soms ook met andere middelen.


Upcyclen is dus eigenlijk een mooi woord voor creatief recyclen.

Sommige noemen de meubels liever gepimpte meubels, anderen spreken van hippe meubels, creatieve meubels of gerestylde meubels. Ach, what's in a name? Afgedankte vintage meubels krijgen dankzij Pippi-Lotta illustrated furniture gewoon een heel bijzonder tweede leven.