over Pippi-Lotta

OVER PIPPI-LOTTA


Mijn naam is Susanne, visual artist en creatief ondernemer. Sinds 2015 ben ik het gezicht achter Pippi-Lotta illustrated furniture, waarbij ik unieke illustraties maak op meubels. Dit doe ik vanuit mijn atelier in Amsterdam of bij klanten thuis. Alle meubel transformeer ik met veel plezier tot exclusieve design meubels. Meubels die stuk voor stuk een kunstwerkje worden en een ereplaats verdienen in je huis.Pippi-Lotta illustrated furniture is onderdeel van Studio Boterkoek (een eigenzinnig creatief collectief).


Van 1991-1995 studeerde ik aan de Hogeschool van de Kunsten in Amsterdam (Nederlandse Film en Televisie Academie).

De afgelopen 12 jaar ben ik vooral werkzaam geweest als documentairemaker, maar naast het filmen heb ik altijd al een sterke drive gehad om me ook op ander artistiek gebied te ontwikkelen. EIGEN STIJL


Kenmerkend aan mijn documentaires is mijn bijzondere visualisatie van de werkelijkheid. Ik laat de kijker met een andere blik naar het alledaagse kijken, iets wat op het eerste gezicht bekend lijkt kan volgens mij ook heel anders gezien worden.

Dat dit ook tot uiting komt in de meubels waarop ik illustraties maak is niet vreemd. Ik hou er gewoon van om een verrassende draai te geven aan alledaagse zaken. Dus waarom dan niet aan (vintage) meubels?


Vanuit mijn passie voor maken, voor vernieuwen, voor beeld, voor werken met verf en voor denken buiten de kaders, werk ik aan een collectie meubels die allemaal een exclusief kunstwerk worden zonder daarbij het oorspronkelijke karakter van het meubel uit het oog te verliezen.