FAQ

VEEL GESTELDE VRAGEN / F.A.Q.
KAN IK OOK MIJN EIGEN MEUBELS LATEN ILLUSTREREN?

Jazeker, dat kan! Wanneer je zelf een houten meubel hebt wat je een nieuwe look wilt geven, dan kun je contact met me opnemen. Ik kijk graag samen met je naar de mogenlijkheden. info@pippi-lotta.nlKUNNEN DE MEUBELS BEZORGD WORDEN?

Ja, dat kan. In overleg natuurlijk, want Pippi-Lotta is een bedrijf met meisjesspierballen.

Bezorging door Pippi-Lotta binnen Amsterdam kost € 25,00. Daarbuiten is de prijs afhankelijk van het aantal kilometers.

Voor grote of zware meubels die naar een bovenwoning moeten raad ik je deze experts aan: http://vervoerdienst.nl/index.htmlIS HET MEUBEL WAT IK KOOP ECHT UNIEK?

Absoluut! Geen enkel meubelstuk en geen enkele illustratie is hetzelfde. Wel werk ik met vormthema's, maar ieder design binnen een thema is op ieder meubel weer anders. Elk meubel of interieur accesoire is uiteindelijk een individueel genummerd designproduct.

One piece only, 100% unique.HOE WORDEN DE MEUBELS AFGEWERKT?

Alle geïllustreerde meubels worden met zorg afgewerkt met vernis of wax. Dit beschermt tegen lichte krassen en zorgt dat het vocht- en vuilwerend is.KAN IK GEWOON EEN GLAS WATER OP EEN TAFEL VAN PIPPI-LOTTA ZETTEN?

Ja dat kan. De toplaag beschermt tegen vocht, dus zelfs een glas wat een beetje nat is aan de onderkant geeft niet direct kringen. Let wel altijd op, want kringen ontstaan vaak pas nadat er langere tijd iets nats op tafel heeft gestaan. Om kringen te voorkomen kun je het beste gewoon het zekere voor het onzekere nemen en dus zorgen dat het glas aan de onderkant droog is, of een onderzetter gebruiken.

Eigenlijk is het net zoals bij elke andere houten tafel, of dit nou een tafel is van Pippi-Lotta of van Ikea: Op een houten oppervlak kunnen altijd kringen ontstaan, ook al is het geverfd, gelakt, gewaxt of met olie behandeld...  Dit geldt dus ook voor kastjes waarop je bijvoorbeeld een vaas wilt zetten (let hierbij goed op met water geven).

Mocht er nou tóch per ongeluk water op het meubeloppervlak terecht komen (tóch een natte beker neergezet, of een glas valt om, oeps...) dan is er helemaal geen probleem mits je deze nattigheid direct wegveegt met een zachte doek.

Geef je vocht geen tijd om in te trekken, dan blijft je meubel mooi!KAN IK EEN HETE PAN OP EEN TAFEL VAN PIPPI-LOTTA ZETTEN?

Nee, dat kan niet zonder bescherming, maar dat kan eigenlijk op geen enkele tafel. Plaats een hete pan dus altijd op een onderzetter zodat de hitte geen schade aan het tafelblad kan aanbrengen.DE ILLUSTRATIES OP DE MEUBELS ZIJN HANDGEMAAKT, HOE VOORKOM IK (WATER)SCHADE?

De toplaag beschermt tegen lichte krassen en zorgt dat het meubel vocht- en vuilwerend is. Dat wil niet zeggen dat het meubel niet meer kan beschadigen. Eigenlijk is het met een handgemaakt meubel niet anders dan met elk ander meubel. Op alle geverfde of afgelakte meubels kunnen altijd krassen of (vocht)kringen ontstaan als je het gaat gebruiken. Behandel het meubel dus met de nodige aandacht, zorg en liefde. Gebruik eventueel onderzetters, placemats, tafelkleed... Vermijd scherpe voorwerpen.  Veeg gemorst water direct weg.

Of bedenk je dit:  Kunst voor aan de muur zit vaak in een lijst achter glas. Je zou dus voor het oppervlak van een tafel of het bovenvlak van een kastje kunnen denken aan een glasplaat op maat.HOE MAAK IK HET BESTE MIJN MEUBEL SCHOON?

Eigenlijk heel simpel, je kunt het meubel gewoon afstoffen of afnemen met een warm vochtig doekje. Evt met een beetje mild afwasmiddel als er iets ontvet moet worden, maar dat is meestal niet eens echt nodig. Gebruik zeker géén andere schoonmaakmiddelen. In veel schoonmaakmiddelen zitten agressieve stoffen en/of bleekmiddel wat de toplaag en/of de kleuren van de illustraties kan aantasten. Ook niet die handige spuitflessen met glassex o.i.d gebruiken. Liever ook geen schuursponsjes om evt krasjes te voorkomen.

Gewoon ouderwets afstoffen dus, of een warme vochtige doek gebruiken. Veeg na het schoonmaken altijd eventuele resten van het milde afwasmiddel weg met een schone vochtige doek en veeg het meubel daarna altijd helemaal droog.STAAT JE VRAAG ER NIET BIJ ?

Stel je vraag dan via de mail, ik zal zorgen dat je snel antwoord krijgt. info@pippi-lotta.nl