over Pippi-Lotta

 

Pippi-Lotta illustrated furniture bestaat sinds december 2015 en heeft een winkel/werkplaats in Amsterdam (Pop-Upcyclingstore UpNew). Het is het eenvrouws-bedrijf van Susanne Engels waarin ze unieke illustraties maakt op haar gevonden meubels. Meubels die stuk voor stuk een kunstwerkje worden en een ereplaats verdienen in je huis.

 

Pippi-Lotta illustrated furniture speurt stad en land af naar mooie meubels met een verleden.

OVER SUSANNE

 

Susanne is creatief ondernemer. Van 1991-1995 studeerde ze aan de Hogeschool van de Kunsten in Amsterdam (Nederlandse Film en Televisie Academie).

De afgelopen 12 jaar is ze vooral werkzaam geweest als documentairemaker, maar naast het filmen heeft ze altijd al een sterke drive gehad om zich ook op ander artistiek gebied te ontwikkelen.

 

 

EIGEN STIJL

 

Kenmerkend aan haar documentaires is haar bijzondere visualisatie van de werkelijkheid. Ze laat de kijker met een andere blik naar het alledaagse kijken, iets wat op het eerste gezicht bekend lijkt kan volgens haar ook heel anders gezien worden.

Dat dit ook tot uiting komt in de meubels waarop ze illustraties maakt is niet vreemd. Susanne houdt er gewoon van om een verrassende draai te geven aan alledaagse zaken. Dus waarom dan niet aan (vintage) meubels?

 

Vanuit haar passie voor maken, voor vernieuwen, voor beeld, voor werken met verf en voor denken buiten de kaders, werkt ze aan een collectie meubels die allemaal een bijzondere look krijgen zonder daarbij het oorspronkelijke karakter van het meubel uit het oog te verliezen. Ze maakt met veel plezier handmatig illustratieve afbeeldingen of grafische patronen op het meubelstuk. Het meubel wordt afgewerkt met een vernis, wax of laklaag.

 

 

Nieuwsgierig? Kom kijken in de winkel/werkplaats UpNew aan de Bos en Lommerweg 1 , 1055 DK, Amsterdam.